FUNCIONS
L'aparell digestiu té com a funció transformar els aliments en substàncies nutritives simple perquè el nostre organisme puga assimilar-les i transportar-les per tot el cos.
Aquesta transformació l'anomenem digestió.
PARTS DE L'APARELL DIGESTIU
Aquest aparell consta de dos parts:
- Tub digestiu. És un tub d'uns 10 metres de llarg dividit en diverses parts.
- Glàndules digestives. Són petits òrgans que segreguen sucs digestius. Aquests sucs ajuden a descompondre els aliments en substàncies nutritives simples, per tal que puguen passar a la sang.
LA DIGESTIÓ DELS ALIMENTS
Durant la digestió, els aliments es transformen en substàncies nutritives. La transformació pot ser de dues maneres: mecànica, que és la produïda pel moviment i trituració dels aliments, i la química, que és la produïda pels sucs digestius.
Les fases de la disgestió son les següents:
1) A la boca els aliments es masteguen i es barregen amb la saliva, que és l'encarregada de la descomposició dels aliments en substàncies nutritives.
2) A l'estómac, l'aliment es barreja amb els sucs gàstrics i es converteix en una massa líquida. L'estómac remou l'aliment durant prop d'una hora.
3) A l'intestí prim, l'aliment es barreja amb la bilis, el suc pancreàtic i els sucs intestinals. L'aliment queda transformat en substàncies nutritives que passen a la sang a través de les parets de l'intestí. Aquelles substàncies que no s'assimilen passen a l'intestí gros.
4) A l'intestí gros, els aliments no assimilats són conduïts cap a l'anus, on s'expulsen a l'exterior. També és ací on s'absorbeix l'aigua dels aliments.
L'aparell digestiu té com a funció transformar els aliments en substàncies nutritives simple perquè el nostre organisme puga assimilar-les i transportar-les per tot el cos.
Aquesta transformació l'anomenem digestió.
PARTS DE L'APARELL DIGESTIU
Aquest aparell consta de dos parts:
- Tub digestiu. És un tub d'uns 10 metres de llarg dividit en diverses parts.
- Glàndules digestives. Són petits òrgans que segreguen sucs digestius. Aquests sucs ajuden a descompondre els aliments en substàncies nutritives simples, per tal que puguen passar a la sang.
![]() |
PARTS DE L'APARELL DIGESTIU |
LA DIGESTIÓ DELS ALIMENTS
Durant la digestió, els aliments es transformen en substàncies nutritives. La transformació pot ser de dues maneres: mecànica, que és la produïda pel moviment i trituració dels aliments, i la química, que és la produïda pels sucs digestius.
Les fases de la disgestió son les següents:
1) A la boca els aliments es masteguen i es barregen amb la saliva, que és l'encarregada de la descomposició dels aliments en substàncies nutritives.
2) A l'estómac, l'aliment es barreja amb els sucs gàstrics i es converteix en una massa líquida. L'estómac remou l'aliment durant prop d'una hora.
3) A l'intestí prim, l'aliment es barreja amb la bilis, el suc pancreàtic i els sucs intestinals. L'aliment queda transformat en substàncies nutritives que passen a la sang a través de les parets de l'intestí. Aquelles substàncies que no s'assimilen passen a l'intestí gros.
4) A l'intestí gros, els aliments no assimilats són conduïts cap a l'anus, on s'expulsen a l'exterior. També és ací on s'absorbeix l'aigua dels aliments.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada