L'entitat ha analitzat el menjar de 38 centres i més de la meitat no ofereixen prou fruites ni verdures
ARA BALEARS Palma
Un
estudi del Col·legi Oficial de Dietistes Nutricionistes de les Illes
Balears denúncia que el 80% dels menús escolars que han analitzat no
compleixen la Llei de seguretat alimentària i nutrició. Segons l'informe, més
de la meitat de les escoles no donen prou fruites i verdures als infants, el
50% abusen dels precuinats, el 45% de les "preparacions càrniques"
són amb massa greix, el 32% són fregits i el 37% d'aliments són molt greixosos
o amb guarnicions fregides.
L'entitat
també denuncia que ningú no supervisa el 40% dels menús i que només un de cada
deu compleix la normativa balear pel que fa a supervisió. L'informe és una
resposta a les peticions del Col·legi perquè només els dietistes o
nutricionistes puguin fer aquesta mena de supervisió i critiquen que la
Conselleria de Salut dóna per vàlida la supervisió de qualsevol mena de
professional que tingui un postgrau en nutrició.
L'estudi
s'ha fet analitzant els menús de 38 centres, un 22% de les escoles, segons l'entitat,
que podrien representar directament el 45% dels centres, perquè molts dels
menús els fan empreses de càtering per a diferents escoles. El Col·legi, en un
comunicat, assegura que l'ús de menjar massa greixós, fregits i precuinats
hauria de davallar si un nutricionista supervisa els menús, i hi augmentaria la
presència d'aliments integrals, peix i verdures.
Segons
l'entitat, la situació actual posa "en perill la seguretat nutricional de
grups vulnerables", agreujada per la crisi, perquè hi ha evidències que
relacionen la manca de poder adquisitiu "amb l'increment del perill de
patir malnutrició, obesitat i malalties cròniques".
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada